Els grups de suport són un espai on participen familiars que comparteixen una situació similar: tenir un fill/a amb pluridiscapacitat. En el grup es parla de les emocions que això genera, s’intercanvia informació i es gaudeix del suport entre iguals.

Participar en el grup permet compartir experiències, adonar-se de les pròpies necessitats, entendre que cal tenir cura d’un mateix i descobrir que no estan sols. És un espai on hi ha respecte, franquesa i confidencialitat, i on tothom es pot expressar amb tota llibertat.

Els grups estan dinamitzats per un professional i estan oberts a tothom.

Grup de suport de famílies: el cafè dels divendres

Es tracta d’un espai on compartir amb d’altres famílies la experiència de tenir un fill petit amb discapacitat en el sentit més ampli: les preocupacions, les alegries, informació, dubtes…

NO és un grup terapèutic, encara que sí que pot tenir aquests efectes. Malgrat serà dinamitzat per una professional (l’Àngels Ponce), els protagonistes sou vosaltres, que sereu els qui proposareu de quins temes voleu parlar o el que voleu compartir. Es tracta de crear un espai de confiança en el que us doneu suport entre vosaltres.

Hem començat aquesta activitat el divendres 7 de novembre. De 16:15h a 18h. Al local del carrer Cardener, 53.

Sempre seguirem la mateixa dinàmica:

– No cal que us inscriviu, però sí que aviseu si necessiteu cangur fins les 18h.
– El cangur és gratuït
– aquest curs ens veurem el primer divendres de cada mes.

Contacta’ns per més informació

Grup de parentalitat positiva

Aquesta és una activitat que iniciarem a gener del 2015.

Volem oferir als pares i mares de fills amb discapacitat de fins a 6 anys, oportunitats d’aprenentatge que possibilitin l’exercici de la parentalidad des d’una vessant positiva.

A través del grup, els pares i les mares adquiriran noves competències per exercir aquest rol. No es tracta de seguir receptes prescrites pels tècnics per millorar el funcionament familiar, sinó de repensar el seu rol i d’aprendre a prendre decisions flexibles tenint en compte les circumstàncies i les característiques dels seus fills i filles.

També es pretén incrementar les competències de les persones i de les famílies perquè puguin satisfer les seves necessitats, resoldre les seves situacions problemàtiques i mobilitzar els recursos personals i socials necessaris per millorar l’autonomia i el control de la pròpia vida.

Del que tracta és d’enfortir o optimitzar el funcionament familiar partint des d’una perspectiva positiva.

Així doncs, el que proposem és un grup d’entre 7 i 20 persones que seguiran una metodologia de treball determinada, que es fonamenta en l’exposició d’uns temes concrets en cada sessió, una reflexió personal i l’anàlisi en el context familiar.

Destinataris: mares i pares d’infants amb discapacitat des de 0 fins a 6 anys
Periodicitat i durada de les sessions: el grup es portarà a terme els dimecres per la tarda cada 15 díes a partir del gener

Contacta’ns per més informació

Grup de suport en el dol

Aquest grup, creat l’any 2009, està integrat per a mares i pares que han perdut el seu fill o filla amb pluridiscapacitat.

Es tracta fonamentalment d’un espai per a compartir: en primer lloc, la pèrdua i els sentiments que l’acompanyen ( el buit, la tristesa, el dolor)…però també per a trobar maneres de donar sentit a la vida que ens queda sense el nostre nen o nena i continuar vivint. Compartir amb d’altres persones (mares i pares) que han viscut el mateix realment ajuda! Per això podem a la disposició de qui ho necessiti el contacte amb ells a nivell individual o bé us convidem a participar de les reunions periòdiques que anem tenint.

Actualment, el grup no es reuneix, però sí que els seus participants estan a disposició d’aquelles persones que els vulguin connectar.

Contacta’ns per més informació