En moltes ocasions és difícil pels nens i les nenes entendre perquè algunes persones són diferents. Els nens i nenes que tenen relació amb persones amb alguna discapacitat, ja sigui a la mateixa escola com en el context familiar o social, poden tenir sentiments de desconcert, protecció, vergonya, ràbia, … que sovint no saben elaborar profundament.

Nexe Fundació té com a un dels seus objectius principals, sensibilitzar i educar des de la infància com entendre que és la discapacitat des del respecte, la comprensió i la sensibilització, oferint un espai per a l’expressió i la vivència que permetrà als infants veure la diferència com una font de riquesa i des d’una òptica de normalització.

A partir d’aquí va nèixer el conte infantil “Mimi i la Girafa blava”,  editat l’any 2009, escrit per Cécile de Visscher, presidenta de Nexe Fundació i il•lustrat per María Ella Carrera. És un conte dirigit als més petits, nens de 3 a 8 anys, que té com a objectiu donar a conèixer una realitat que existeix, el món de la discapacitat i la diferència, i que sovint es desconeix.

Amb dibuixos clars i senzills, permet abordar el tema de la diferència, dels sentiments i de les reaccions que els nens i nenes puguin sentir en aquesta nova situació.

Es proposa conèixer la discapacitat i la diferència com un valor a partir del qual poden entendre què tots som iguals i tots també, som diferents, reforçant els punts forts que tenim. I, sobretot, pretén transmetre una visió positiva: la diferència com una font de riquesa.