Article de Comissió Nexe

A Nexe Fundació aquest curs hem creat una comissió composta per professionals de l’entitat, amb el propòsit d’aprofundir en les lleis i decrets que regulen el sistema educatiu actual, així com per a compartir i analitzar, des de la perspectiva de la inclusió, les diverses propostes d’acompanyament en cadascun dels projectes on hi treballem.

Un cop realitzat aquest cicle de reunions, podem concloure que:

  • La inclusió ha de ser una premissa que incideixi de manera directa en les polítiques educatives, socials i de salut d’un país.
  • Aquestes polítiques permetran crear una cultura on la mirada s’enfoqui en la capacitat i en la grandesa de la diversitat, posant de manifest que l’entorn i el sistema és generador o no d’oportunitats si es posen a l’abast les mesures i suports necessaris per a cada persona.
  • I que, en la pràctica (sigui a l’escola, al parc, a la piscina, al transport públic…) tots i totes tenim el dret de participar, d’aprendre i de gaudir de manera complerta, amb tot el nostre ser, permetent el nostre desenvolupament com a individus únics i afavorint l’autonomia en la nostra manera de pensar i de fer.

Aprofitarem la nostra experiència per a continuar treballant  en la identificació, així com la cerca de solucions per a minimitzar les barreres a l’aprenentatge i participació amb les que es poden trobar els infants amb pluridiscapacitat i altres trastorns. Precisen de suport generalitzat i permanents, promovent espais adaptats que fomentin el creixement, la convivència, l’autonomia, la promoció de la salut i l’oci dels infants/famílies que acompanyem, a més de la defensa dels drets de tot el col·lectiu.

Pujar
Segueix-nos: