11
octubre
16:00 — 21:00
Centre de recursos per a la pluridiscapacitat de Nexe Fundació
C. Travessera de Dalt, 100

Barcelona, 08024
€165
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

El dèficit visual, causat per alguna afectació neurològica o de l’òrgan responsable, pot alterar la manera com l’infant es relaciona amb el seu entorn. Quan l’entorn són les persones amb qui conviu, es pot fer evident una dificultat relacional entre l’infant i la persona que l’envolta. Però quan aquest entorn és, des del naixement, l’espai on habita i més endavant l’aula, l’infant pot tenir dificultats per explorar-lo i/o focalitzar l’atenció en un punt que li pugui interessar, perquè amb molta probabilitat ja no se li despertarà aquest interès.

Fer els espais accessibles a nivell lumínic, o adaptats al tipus de visió, permetrà captar l’atenció de l’infant en totes aquelles activitats que ho pugui necessitar, però també li ha de permetre explorar-lo, ja que la llum o foscor el guiarà tot eliminant l’excés d’estímuls visuals que el pugui dispersar. Es tracta de generar contrastos de llum en l’espai per ressaltar-ne els continguts, pensats i adaptats per embolcallar l’atenció.

DOCENT: Mercè Leonhardt
Psicòloga especialitzada en l’atenció primerenca a nens amb déficit visual i altres discapacitats i l’atenció a pares. Capacitació per Harvard de l’aplicació de l’Escala d’Assessorament Neonatal NBAS. Imparteix màsters, cursos, conferències i investigacions tant nacionals com internacionals.

Llegir més sobre la ponent i el programa complet en català o castellà (objectius, continguts, metodologia…)

DATA: 11, 18 i 25 d’octubre del 2018

HORARI: de 16h a 21h (Nº d’hores: 15)

Mostra els detalls

Data:
octubre 11, 2019
Hora:
16:00 - 21:00
Cost:
€165
Categoria d'Esdeveniment: