10
març
16:30 — 20:30
Centre de recursos per a la pluridiscapacitat de Nexe Fundació
C. Travessera de Dalt, 100

Barcelona, 08024
€250
Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Curs: BASALE STIMULATION (Nivell bàsic)

Dates: 10, 11, 31 de març i 1 d’abril del 2016

Horari:
Divendres de 16:30h a 20:30h
Dissabtes de 9h a 14:00h i de 15:30h a 18:30h

Inscripció: s’ha de formalitzar l’inscripció al curs a través d’aquest FORMULARI

Què es l’Estimulació Basal?

És un concepte per al desenvolupament de persones amb greus discapacitats. És “una manera de potenciació de comunicació, la interacció i el desenvolupament orientada en totes les seves àrees a les necessitats bàsiques de l’ésser humà”. Un dels objectius es fer que la persona atesa sigui més conscient del seu propi cos i de la seva identitat.

Metodologia del curs?

L’Estimulació basal, com a pedagogia basada en la trobada, és una pedagogia activa i pretén, tot partint de l’escolta, que la persona atesa sigui corresponsable. El mateix clima s’introduirà al curs. Es fomentarà una pedagogia activa i corresponsable per als assistents, amb sessions explicatives, pràctiques, intercanvi d’experiències i situacions viscudes.
S’utilitzaran materials audiovisuals (presentacions multimèdia, vídeos, diapositives) i material propi d’Estimulació Basal.
Es faran simulacions-representacions de la pràctica professional per tal de facilitar la consciència de la realitat quotidiana.
És necessari l’ús de roba còmoda (com xandall) per a la realització de les activitats pràctiques.

Objectiu del curs?

Fer de la tasca professional un espai de trobada amb la persona atesa. Trobada a partir de la pregunta: Què necessita? a partir del que és important per ell/a. Trobada que es facilitarà que sigui amb un mateix per tal de ser més conscient del seu propi cos i de la seva identitat. També trobada amb el professional per sentir-se part activa i corresponsable de l’activitat i trobada amb l’entorn per tal de que li sigui més fàcil percebre’l i comprendre’l.

A qui va dirigit?

Fisioterapeutes, Terapeutes Ocupacionals, DUE, Mestres d’Educació Especial i altres professionals que treballen amb persones, que presenten una greu discapacitat, en els àmbits d’Atenció Primerenca, Educació Especial, Residències, entre altres.

Programa complet del curs

Formulari d’inscripció

Detalls

Data:
març 10, 2017
Hora:
16:30 - 20:30
Cost:
€250
Esdeveniment Category: